SINAV KOÇLUĞU

SINAV KOÇLUĞU NEDİR VE NELERİ KAPSAR?

>> Sınav koçluğu; bireyde kişisel ve mesleki potansiyeli ortaya çıkarıp, ona ilham verip inovatif düşünmeye sevk ederek güçlü gözlem ve soruların yardımıyla, öz farkındalık oluşturup, çözümü öğrencinin kendisinin bulmasına yardımcı olmaktır. Yani, sınav koçluğu; kişiyi bulunduğu noktadan alıp, daha iyi bir noktaya taşıyan sosyolojik, psikolojik ve pedagojik destek sistemidir.

>> Dolayısıyla sınav koçluğu sadece akademik bir başarı sağlamak için değil, öğrencinin hem akademik hem sosyal hem de kişisel tutum ve ilgilerini ortaya çıkarmaktır.

>> Sınav koçluğunun temel amacı, öğrencilerin kendi potansiyellerini tanımasını sağlamak ve içlerinde gizli olan bu potansiyeli en iyi şekilde kullanmalarına yardım etmektir.

>> Aynı zamanda öğrencinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda ona rehberlik etmek, sınav başarısının yanında daha sonraki süreçlerde hayatına katkı sağlayacak akademik donanımını sağlamak, mutlu tercihleri ile hayatına yön vermek, güçlü yanlarının farkına varmasını sağlayıp, güçlendirilmesi gereken yanlarını etkili hale getirerek başarılı olmasını sağlamaktır.

>> Öğrencilerin içsel motivasyonunu artıran sınav koçları; onların engelleri aşmasına, hedeflerini gerçekleştirmesine destek olur.

Sınav koçluğunun kapsamında neler bulunur?

Sınav koçluğunda;

*Bireyi tanıma

*Kişisel özelliklerini ortaya çıkarma

*Doğru hedefler belirleme

*Farkındalık oluşturma

*Stratejik plan ve program yapma

*Sistemli ve verimli çalışmayı sağlama

*Başarıyı engelleyen unsurları kaldırma

*Etkin zaman kullanımını öğretme

*Özgüveni artırma

*Problem çözme becerilerini geliştirme

*Motivasyon ve ilham verme

*Olumsuz düşüncelerden arındırma

*Sorumluluk duygusunu geliştirme

*Sınav kaygısını ve stresini yönetebilme becerilerini kazandırma ve benzeri koçluk faaliyetleri bulunur.

>> Sınav koçu, uzun ve yorucu sınav maratonunda, öğrencinin yoluna ışık tutarak onun hedeflerine ulaşmasına rehberlik eder.

HAYATİ DURMUŞ, NASIL BİR SINAV KOÇLUĞU YAPIYOR?

>> Sadece 8, 12 ve mezun öğrencilerle çalıştığım LGS ve YKS sınav koçluğunda;

>> 33 yıllık bir eğitimci deneyimiyle, kişilik ve dikkat testleri sonucunda ayrıntılı bir şekilde tanıdığım öğrenciye özel plan ve program yapılır.

>> Her hafta yüz yüze ya da online en az 60 dakikalık bir canlı görüşme yapılır. WhatsApp üzerinden ise ihtiyaç duyulan her anda bilgi ve belge alışverişi yapılır.

>> Soru hedefleri ve denemeler, online program üzerinden takip edilirken, deneme analizleri canlı görüşmede karne üzerinden soru ve konu bazlı yapılır.

>> Sömestr tatili ve ara tatiller ile resmi bayram tatillerinde kişiye özel kamp programları yapılır.

>> Tanışma görüşmesinden tercih ve yerleştirme sürecine kadar devam eden uzun ve yorucu bu sınav maratonunun son saniyesine kadar kesintisiz süren yol arkadaşlığında her hafta, sınav taktikleri de içeren motivasyonel eğitimler, sunular ve videolar eşliğinde verilir. Eğitimli koçluk da diyebileceğimiz bu sürecin her durağında;

*Hedef belirleme

*Zaman yönetimi

*Verimli ders çalışma yöntemleri

*Test çözme teknikleri

*Psikolojik sağlamlık

*İrade kontrolü

*Çalışma alışkanlığı

*Kitap okuma alışkanlığı

*Teknoloji bağımlılığıyla mücadele

*Stresle başa çıkma yöntemleri

*Sınav kaygısını ve

*Adım adım sınav sürecini yönetme gibi sınavlara hazırlık becerileri kazandırılır.

>> Ayrıca özel bir bilgisayar yazılımı, oyun tabanlı öğrenme becerileri, bilinçaltı teknikleri ve nefes egzersizleri içeren Nöro Performans destekli sınav performansı eğitimleriyle de, öğrencideki mevcut potansiyeli performansa dönüştürüyoruz.

>> Siz de nöro performans eğitmeni ve kişisel gelişim uzmanı profesyonel bir sınav koçuyla çalışmak istiyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

www.pisagorelitakademi.com

Hayati DURMUŞ

Kişisel Gelişim Uzmanı ve Sınav Koçu
0532 154 01 99

VİDEOLAR

Sınav Koçluğu Nedir ve Neleri Kapsar?

Hayati Durmuş Nasıl Bir Sınav Koçluğu Yapıyor?